Tensió bèl·lica

Putin està obert a parlar d’Ucraïna si els EUA reconeixen els territoris annexionats

Biden va assegurar poc abans que està disposat a dialogar amb el president rus si busca una manera de posar fi a la guerra

Putin està obert a parlar d’Ucraïna si els EUA reconeixen els territoris annexionats

MIKHAIL METZEL / SPUTNIK

1
Es llegeix en minuts
Àlex Bustos
Àlex Bustos

Periodista

ver +

El president rus, Vladímir Putin, està obert a les converses sobre un possible acord a Ucraïna, però la negativa dels Estats Units a reconèixer els territoris annexionats com a russos està dificultant la recerca de qualsevol possible compromís, ha dit aquest divendres el Kremlin.

El president dels Estats Units, Joe Biden, va dir dijous que estava disposat a parlar amb Putin si el cap del Kremlin buscava una manera de posar fi a la guerra, però que Putin encara no ho havia indicat.

«El president de la Federació Russa sempre ha estat, està i continuarà estant obert a les negociacions per garantir els nostres interessos», ha dit als periodistes el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, quan se li ha preguntat per les declaracions de Biden. «La manera més preferible d’aconseguir els nostres interessos és a través de mitjans pacífics i diplomàtics», ha dit Peskov. «Putin ha estat, està i continuarà estant obert als contactes i les negociacions», ha afegit.

Notícies relacionades

Putin ha dit que no es penedeix d’haver iniciat el que ell anomena l’«operació militar especial» de Rússia contra Ucraïna i considera la guerra com un moment decisiu en què Rússia finalment s’ha enfrontat a una arrogant hegemonia occidental després de dècades d’humiliació els anys posteriors a la caiguda de la Unió Soviètica el 1991.

Ucraïna i Occident diuen que Putin no té justificació per al que consideren una guerra d’ocupació a l’estil imperial. Ucraïna ha reiterat que lluitarà fins que l’últim soldat rus sigui expulsat del seu territori.