Polèmica a la tele

Una ministra de l’Argentina prefereix guanyar el Mundial de Qatar abans que baixi la inflació

  • Els preus al consumidor al país sud-americà han experimentat una alça interanual del 88% a l’octubre

internacional/Captura de pantalla 2022-11-16 133632.jpg

internacional/Captura de pantalla 2022-11-16 133632.jpg

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra argentina de Treball, Raquel ‘Kelly’ Kismer de Olmos, ha demanat deixar en un segon pla la lluita contra la inflació durant el Mundial de Qatar, ja que «un mes no farà una gran diferència».

«Després continuarem treballant amb la inflació, però primer que guanyi l’Argentina», ha assegurat Olmos en una entrevista amb el Canal 9. La política va assumir el càrrec el 13 d’octubre en substitució de Claudio Moroni.

«Jo considero que cal treballar sempre per la inflació, però un mes no farà una gran diferència i, en canvi, des del punt de vista anímic, del que significa per a totes les argentines i argentins, volem que l’Argentina en surti campiona», ha afegit.

Notícies relacionades

Les declaracions d’Olmos han sembrat molta polèmica al país, ja que els seus preus al consumidor han experimentat una alça interanual del 83% al setembre i d’un 88% a l’octubre.

Recents pronòstics d’entitats privades obtinguts mensualment pel Banc Central de l’Argentina assenyalen que la inflació serà aquest any del 100% i el 2023, del 90%, informa Efe.