Afganistan

Els talibans castiguen a fuetades més d’una desena de persones per «crims morals»

Els castigats van rebre entre 21 i 39 fuetades cadascun, després de ser condemnats en un tribunal local per robatori i adulteri

Els talibans castiguen a fuetades més d’una desena de persones per «crims morals»

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els talibans van assestar fuetades a més d’una desena de persones entre les quals hi havia almenys tres dones i nou homes per haver comès «crims morals». El càstig es va portar a terme aquest dimecres davant centenars d’espectadors en un estadi esportiu de la província, segons l’agència Associated Press, en el que suposa la represa per part del grup extremista religiós d’una forma brutal de càstig que va ser una de les senyes d’identitat del seu govern en la dècada de 1990.

L’oficina del governador de la província de Logar, al sud de la capital, Kabul, va convidar «honorables erudits, mujahidins, ancians, líders tribals i població local» a l’estadi de la ciutat de Pul Alam a Logar. Les invitacions per a l’acte de les 9 del matí es van cursar a través de les xarxes socials.

Fuetades

Els castigats van rebre entre 21 i 39 fuetades cadascun, després de ser condemnats en un tribunal local per robatori i adulteri, va dir un funcionari de l’oficina del governador que va parlar sota condició d’anonimat perquè no estava autoritzat a compartir detalls amb els mitjans de comunicació. El funcionari va dir que centenars de persones van assistir a les fuetades i que es va imposar la prohibició de fer fotos i vídeos.

Notícies relacionades

Aquestes fuetades públiques, així com les execucions públiques i les lapidacions per suposats delictes, van ser habituals durant el primer període de govern talibà, des de 1996 fins al 2001, quan els militants van ser expulsats en una invasió liderada pels Estats Units.

Després de 20 anys d’insurgència, els talibans van tornar al poder l’agost del 2021, coincidint amb la retirada de les tropes nord-americanes i estrangeres del país.