57 milions d’euros

Sunak ofereix més armament en la seva visita a Ucraïna

  • El primer ministre britànic viatja a Kíiv per mostrar el seu suport a Zelenski davant la invasió de Putin

Sunak ofereix més armament en la seva visita a Ucraïna

STR / EPC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer ministre britànic, el conservador Rishi Sunak, ha ofert enviar a Ucraïna armament i tecnologia de defensa per valor de 50 milions de lliures (57 milions d’euros) durant la seva primera visita a Kíiv des que va assumir el càrrec el 25 d’octubre, informa Efe.

Sunak ha confirmat avui la continuïtat del suport del Regne Unit en una reunió amb el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, i després es va veure amb representants dels serveis d’emergència i va dipositar flors en un monument a les víctimes del conflicte, ha indicat el Downing Street en un comunicat.

«És una lliçó d’humilitat estar avui aquí i tenir l’oportunitat de conèixer els qui estan fent tant i pagant un preu tan alt per defensar els principis de la sobirania i la democràcia», declara el primer ministre en aquesta nota.

En un missatge a Telegram, Zelenski va apuntar que tots dos van debatre temes més importants per a la seguretat global». «Som més forts i aconseguirem els resultats desitjats», va concloure.

Segons el Downing Street, el nou arsenal defensiu inclou 125 canons antiaeris, així com «eines tecnològiques per contrarestar els mortífers drons subministrats per l’Iran», com radars, i tot això se suma a més de 1.000 nous míssils antiaeris anunciats fa uns dies pel Ministeri de Defensa.

Notícies relacionades

Sunak també ha compromès 12 milions de lliures (gairebé 14 milions d’euros) per al Programa Mundial d’Aliments i 4 milions (4,6 milions d’euros) a l’Organització Internacional per a les Migracions, que proporcionaran generadors, refugis, accés a aigua i clíniques de salut mòbils, s’assenyala en la nota.

«Estic orgullós del suport que el Regne Unit ha brindat a Ucraïna des del principi i avui estic aquí per dir que el Regne Unit i els nostres aliats continuarem recolzant Ucraïna mentre lluita per posar fi a aquesta guerra bàrbara i aconseguir una pau justa», va concloure Sunak.