Potent explosió

Almenys sis morts i desenes de ferits en un atemptat al centre d’Istanbul

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, denuncia un «vil atac» en una zona molt freqüentada

«Que la nostra nació estigui segura que els perpetradors seran castigats», afirma el mandatari

2
Es llegeix en minuts
Adrià Rocha Cutiller
Adrià Rocha Cutiller

Periodista

ver +

Almenys sis persones han mort i 53 han resultat ferides –algunes de gravetat– després d’un atemptat aquest diumenge a la tarda al centre d’Istanbul, al carrer Istiklal, una via per als vianants de botigues i comerç que és una de les més freqüentades de la ciutat del Bòsfor

«Que la nostra nació estigui segura que els perpetradors d’aquest incident seran castigats com cal», ha dit aquest diumenge el president turc, Recep Tayyip Erdogan. Segons s’ha pogut veure a les càmeres de vigilància filtrades a la premsa turca, una persona hauria col·locat una bossa amb explosius en un banc al carrer Istiklal. Després, amb la persona lluny, la bossa hauria explotat.

Bloquejos a la xarxa

No obstant, es coneixen pocs detalls més de l’atemptat, en què hauria mort almenys un menor d’edat: tot seguit de l’atac, el govern turc ha prohibit als mitjans de comunicació que es facin ressò de les informacions de l’atemptat tret que no vinguin de fonts oficials del govern. A més, l’accés a Turquia de xarxes socials com Twitter, Instagram o YouTube ha sigut restringit poques hores després del succés. 

«Tots els ferits han sigut posats sota supervisió mèdica. Demanem misericòrdia a Déu per a aquells que han perdut la vida avui, i una recuperació ràpida als ferits», ha dit el governador d’Istanbul, Ali Yerlikaya.

«Les observacions inicials mostren que una dona ha jugat un rol important en l’explosió a Istiklal. Pot ser que sigui erroni dir que el que ha passat aquest diumenge és terrorisme, però les primeres impressions, el que ens transmet el governador, és l’olor de terrorisme en això. Continuem treballant amb les imatges de vigilància, amb l’oficina de governació i amb els equips de seguretat d’Istanbul per arribar a una conclusió final satisfactòria», ha explicat Erdogan just després d’assegurar que l’explosió havia passat per una bomba.

Notícies relacionades

El fiscal general de la ciutat ha anunciat l’obertura d’una investigació judicial per aclarir l’autoria de l’atac.

La zona on ha tingut lloc l’atac, plena a vessar, ha sigut evacuada per complet després de l’atemptat. El consolat francès a la ciutat del Bòsfor –l’edifici es troba al mateix carrer Istiklal, però a diversos centenars de metres de l’explosió– ha demanat als seus ciutadans a Turquia, després del succés, que evitin utilitzar el transport públic i caminar per zones freqüentades

Temes:

Turquia Istanbul