Tensió a Corea

Corea del Nord diu que respondrà al «temerari frenesí militar» dels Estats Units i Corea del Sud

«La nostra resposta serà més completa i despietada mentre persisteixin les provocatives», han assenyalat

Corea del Nord diu que respondrà al «temerari frenesí militar» dels Estats Units i Corea del Sud
1
Es llegeix en minuts

Corea del Nord ha advertit aquest dilluns sobre una resposta continua, decidida i aclaparadora al «temerari frenesí militar» entre els Estats Units i Corea del Sud, que aquests dies estan portant a terme entrenaments militars conjunts.

En concret, Pyongyang ha afirmat que donarà resposta a la maniobra Tempesta Vigilant, que ha sigut recentment ampliada en el temps per Washington i Seül en reacció als recents i intensos llançaments de míssils per part de Corea del Nord.

«Els exercicis aeris conjunts a gran escala de l’enemic són, de fet, una provocació oberta que augmenta intencionalment les tensions regionals i, en particular, un exercici de guerra perillós amb una naturalesa molt agressiva dirigida directament al nostre país», ha afirmat el Govern nord-coreà, segons ha recollit l’agència KCNA.

Així mateix, ha qualificat «tots els moviments recents i desafiadors» dels Estats Units i Corea del Sud d’«inacceptables» i «agressius».

Per això, i per demostrar «una voluntat completa i resolta de respondre a una situació desesperada», l’Exèrcit de Corea del Nord sembla que ha portat a terme una simulació d’un suposat atac a una base aèria sud-coreana disparant quatre míssils balístics i llançant 23 míssils terra-aire els últims dies.

A més, segons sembla, Pyongyang ha apuntat amb un dels míssils balístics «una illa deshabitada del front», referint-se a l’illa d’Ulleung. Dimecres passat, l’Exèrcit nord-coreà va disparar un projectil que va caure a prop d’aquesta illa i va fer activar la sirena aèria en algunes zones de Corea del Sud.

Notícies relacionades

«A través de l’operació, les Forces Armades de Corea del Nord van respondre a fons als simulacres aeris conjunts de l’enemic [...] L’operació contramilitar portada a terme per l’Exèrcit Popular de Corea és una mostra inequívoca que la nostra resposta serà més completa i despietada mentre persisteixin les provocatives», ha dit l’Executiu nord-coreà.

«L’Estat Major General de l’Exèrcit Popular de Corea reitera que respondrà a tota mena d’exercicis de guerra contra Corea del Nord de l’enemic amb mesures militars pràctiques, contínues, decidides i aclaparadores», ha afegit.