Lula i Bolsonaro

Eleccions al Brasil: ¿quan és la segona volta i com funciona?

  • Cap dels candidats no va aconseguir assolir el 50% necessari per evitar una segona volta en les eleccions brasileres

Eleccions al Brasil: ¿quan és la segona volta i com funciona?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les enquestes auguraven una victòria de Luiz Inácio Lula da Silva amb prou folgança per evitar una segona volta, però el recompte de vots d’aquest diumenge després de la cita electoral al Brasil va donar un resultat contrari. En una votació molt més ajustada del que pronosticaven les enquestes i amb més del 99% dels sufragis comptabilitzats, l’esquerrà Lula va aconseguir el 48,33% dels vots, enfront del 43,28% de l’actual president brasiler de la ultradreta, Jair Bolsonaro.

Cap dels candidats no va aconseguir superar el 50% dels sufragis. D’aquest resultat es desprèn la necessitat de fer una segona volta en la qual s’enfrontaran els dos candidats el pròxim 30 d’octubre. Qui obtingui més vots en la segona volta serà declarat president electe i prestarà jurament l’1 de gener del 2023.

Dos candidats

Notícies relacionades

En aquesta segona amb la cita, que tindrà lloc quatre setmanes després de la primera, els votants hauran d’elegir entre els dos candidats que més vots van obtenir en la primera ronda. Així, quedarien eliminats de la carrera presidencial Simone Tebet i Ciro Gomes, ja que van quedar tercer i quart en els resultats d’aquest diumenge.

Així, els votants hauran de votar únicament Lula o Bolsonaro en aquesta cita del 30 d’octubre.

Temes:

Brasil