A Windsor

Buckingham publica la primera foto de la tomba d’Isabel II

  • El funeral d’Estat més gran del segle XXI acomiada Isabel II

Buckingham publica la primera foto de la tomba d’Isabel II

ROYAL COLLECTION TRUST / AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El palau de Buckingham ha publicat aquest dissabte a la tarda la primera imatge del lloc on finalment descansa la reina Isabel II d’Anglaterra. Es tracta de la capella reial de Windsor, amb una làpida de pedra que porta el seu nom i els dels seus pares, i el seu marit, el príncep Felip.

La pedra, feta de marbre negre belga, es troba a la capella commemorativa del rei Jordi VI que la reina Isabel va encarregar el 1962 com a lloc d’enterrament per a Jordi VI, el seu pare. La reina va ser enterrada allà dilluns després d’un gran funeral d’Estat a l’abadia de Westminster, 11 dies després de morir el 8 de setembre passat.

Les lletres de llautó a la pedra diuen «George VI 1895-1952 / Elizabeth 1900-2002» a la part superior. Després es pot llegir «Elizabeth II 1926-2022 / Philip 1921-2021» a les dues línies inferiors.

Notícies relacionades

La germana de la reina Isabel II, la princesa Margarida, també està enterrada en aquesta capella, al castell de Windsor, a l’oest de Londres.

Isabel II va morir el 8 de setembre al castell de Balmoral, la seva casa d’estiu a les terres altes escoceses, després de 70 anys al tron. El seu fill Carles III és ara el rei d’Anglaterra.