Tensió bèl·lica

L’OTAN rebutja la validesa dels referèndums a les zones d’Ucraïna ocupades per Rússia

El secretari general, Jens Stoltenberg, argumenta que «són una escalada més en la guerra»

L’OTAN rebutja la validesa dels referèndums a les zones d’Ucraïna ocupades per Rússia
1
Es llegeix en minuts

El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha afirmat que elsreferèndums d’integració amb Rússia convocats per ucraïnesos prorussos no tenen legitimitat i són «una escalada més en la guerra de Putin», per la qual cosa va demanar que fossin condemnats per la comunitat internacional. En un missatge compartit en el seu compte oficial de Twitter, Stoltenberg va remarcar que aquestes consultes «no tenen legitimitat i no canvien la naturalesa de l’agressió de Rússia contra Ucraïna».

«És una escalada més en la guerra de Putin. La comunitat internacional ha de condemnar aquesta violació flagrant del dret internacional i augmentar el seu suport a Ucraïna», va afegir el secretari general de l’OTAN.

Stoltenberg va reaccionar d’aquesta manera després de conèixer-se que prorussos ucraïnesos convocaran referèndums d’integració amb Rússia per contrarestar la contraofensiva ucraïnesa que ha posat en entredit l’èxit de la campanya militar russa.

Notícies relacionades

En primer lloc, els òrgans consultius de Donetsk i Lugansk es van dirigir dilluns als seus líders perquè convoquin «amb urgència» els esmentats plebiscits per garantir la seguretat dels seus territoris, i avui els han secundat les administracions prorusses de les regions meridionals de Kherson i Zaporíjia.

Els nous referèndums estan previstos per al 23-27 de setembre i se sumen a la consulta que el 2014 va suposar l’annexió a Rússia de la república autònoma de Crimea, part d’Ucraïna i els resultats de la qual no han sigut reconeguts per la comunitat internacional.