Aquest diumenge

Taiwan, sacsejada per un violent terratrèmol de magnitud 6,8

  • Les autoritats locals eleven l’alerta per l’ensorrament de ponts i edificis

  • Una persona ha mort i prop de 80 han hagut de ser ateses després dels sismes

2
Es llegeix en minuts

Un terratrèmol de magnitud 6,8 ha sacsejat a primera hora d’aquest diumenge l’illa de Taiwan, segons han confirmat les autoritats. Després de la violenta tremolor, la presidenta taiwanesa, Tsai Ing Wen, ha elevat el nivell d’alerta per fer front a les rèpliques i minimitzar els danys davant del possible ensorrament de ponts, edificis i infraestructures urbanes.

L’Agència Nacional de Bombers de Taiwan va indicar que almenys una persona va morir a causa de la caiguda de maquinària en una fàbrica de ciment a la ciutat de Yuli, que era a prop de l’epicentre. El ministeri de Salut va detallar que almenys 79 han hagut de ser ateses en centres mèdics i hospitals com a conseqüència del sisme.

L’Oficina Central de Clima ha assenyalat en la seva pàgina web que l’epicentre del sisme ha estat situat 42,7 quilòmetres al nord de Taitung i ha afegit que l’hipocentre s’ha ubicat a uns set quilòmetres de profunditat. El terratrèmol ha estat precedit per una sèrie de tremolors durant les últimes hores, inclòs un de 5,9 durant la jornada de dissabte. Així mateix, s’han registrat prop de deu rèpliques, entre les quals una de magnitud 5,4 en l’escala oberta de Richter.

Tsai ha reclamat a la població que estigui alerta davant del perill de l’activitat sísmica, després dels danys patits per infraestructures i edificis a Hualien i Taitung, inclòs l’ensorrament de dos ponts a Hualien, tal com ha recollit l’agència taiwanesa de notícies CNA.

Turistes evacuats

El Centre de Resposta davant Desastres del comtat de Hualien ha assenyalat que ha rescatat tres persones després del col·lapse d’un pont, mentre que els bombers han rescatat quatre persones més d’un edifici esfondrat. Uns 400 turistes estan sent evacuats de la muntanya Chike després de la caiguda de la línia elèctrica per diversos esllavissaments de terra.

Notícies relacionades

Així mateix, més de 7.000 cases a Hualien s’han quedat sense electricitat a causa del terratrèmol, mentre que altres ciutats, inclosa Taipei, han patit talls en el subministrament. D’altra banda, el tren ha descarrilat a Hualien a causa del sisme, sense que hi hagi informació sobre víctimes.

L’Administració de Ferrocarrils de Taiwan (TRA) va detallar que un tren va descarrilar a l’estació de Dongli, a Hualien, després que fos colpejat pel formigó d’una marquesina que es va desprendre durant el terratrèmol. Els passatgers van ser evacuats i no hi va haver ferits, segons la mateixa font.

Temes:

Taiwan