Mort de la reina Isabel

Els prínceps Guillem i Enric apareixen junts amb les seves dones a Windsor

Les dues parelles, que es considera distanciades des de fa anys, van caminar entre l’aplaudiment de la multitud

1
Es llegeix en minuts

Els prínceps Guillem i Enric van aparèixer aquest dissabte amb les seves dones Catalina i Meghan al castell de Windsor, on van contemplar junts l’ofrena floral a la reina Isabel II, morta dijous.

Les dues parelles, que es considera distanciades des de fa anys, van caminar entre l’aplaudiment de la multitud, amb la qual es van aturar llargament a xerrar, segons imatges de televisió.

«¡Guillem, Guillem!», cridaven els ciutadans situats rere les tanques, mentre donaven rams de flors als flamants príncep i princesa de Gal·les, vestits de rigorós negre.

El distanciament entre els fills del nou rei Carles III i la difunta Diana va començar quan Enric i Meghan van decidir retirar-se de la monarquia el 2020 per instal·lar-se als Estats Units.

Notícies relacionades

Però la ruptura es va consumar el març del 2021, quan els ducs de Sussex van confiar, en una explosiva entrevista a la televisió nord-americana, que Catalina va fer plorar Meghan i van acusar la família reial de racisme.

Des d’aleshores, Enric mantenia una relació tensa amb el seu germà Guillem i el seu pare, que no obstant divendres va expressar el seu «amor» per ell i la seva dona Meghan en el seu primer discurs televisat com a rei.