Migració

Augmenta un 86% l’arribada irregular de persones a Europa

La ruta més utilitzada és la dels Balcans Occidentals, on el nombre ha augmentat un 205% respecte a l’any passat

Augmenta un 86% l’arribada irregular de persones a Europa

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Europea de la Guàrdia de Fronteres i Costes (Frontext) ha notificat que entre l’1 de gener i el 31 de juliol d’aquest any han entrat de manera irregular a Europa 155.090 persones. Això significa un augment del 86% respecte al mateix període del 2021. Només el mes de juliol, els països europeus van registrar 34.570 entrades, un 63% més que aquest mes del 2021.

A l’informe, també destaquen que el conflicte a Ucraïna ha provocat la immigració de 7,7 milions d’ucraïnesos cap a la Unió Europea, tot i que aquests no els consideren il·legals i un nombre significatiu ja està tornant al seu país.

Més pressió a la del Mediterrani central

Notícies relacionades

Frontext explica que la ruta més activa continua sent la dels Balcans Occidentals, on respecte al 2021 ha augmentat un 205%. Per aquesta zona s’han detectat 70.770 incursions, que atribueixen, la gran majoria, als intents repetits de migrants que ja eren en aquests territoris. La majoria provenen de països com Síria, l’Afganistan o Turquia. Un altre punt per on ha crescut el pas és el canal cap al Regne Unit, amb 27.990 persones entre el gener i el juliol. Ho relacionen principalment amb les millors condicions estacionals i el possible impacte d’una nova política migratòria al país.

L’agència alerta que la pressió continua sent elevada al Mediterrani central, fet que posa entre les cordes la capacitat de recepció d’Itàlia, ja que les arribades es produeixen pràcticament cada dia. Per aquesta ruta van arribar 42.549 persones durant la primera meitat de l’any, un 44% més que el 2021; i només al juliol en van ser 14.821. Quant a Espanya, a través de la ruta del Mediterrani occidental, van arribar 6.434 migrants, un 25% menys que el 2021.