Assassinat un polític ucraïnès prorús

Aleksei Kovaliov havia sigut escollit diputat pel partit de Zelenski, però al començar la guerra va començar a col·laborar amb els ocupants

Assassinat un polític ucraïnès prorús
1
Es llegeix en minuts

El Comitè d’Instrucció de Rússia ha confirmat aquest dilluns l’assassinat d’un funcionari de l’Administració prorussa a la regió ucraïnesa de Kherson, escenari d’una ofensiva de l’Exèrcit ucraïnès. El subcap de l’Administració de Kherson per a Assumptes Agrícoles, Aleksei Kovaliov, ha sigut trobat mort al seu domicili amb una ferida de bala, segons el comunicat oficial.

També ha sigut assassinada amb arma blanca la dona amb qui vivia, segons ha informat el comitè, que es proposa establir la identitat dels implicats en l’assassinat.

El 2019 Kovaliov es va convertir en diputat de la Rada Suprema o legislatiu ucraïnès pel partit del president, Volodímir Zelenski. Quan va esclatar la guerra, va tornar a la seva ciutat natal, Hola Prystan, i va començar a col·laborar amb l’Administració civil-militar imposada per Rússia a la regió Kherson. Kovaliov ja havia sigut víctima d’un atemptat amb cotxe bomba al juny, per la qual cosa va haver de ser hospitalitzat.

Alcalde enverinat

Amb aquest últim assassinat, ja són cinc els funcionaris assassinats per partisans ucraïnesos en aquesta regió limítrofa amb l’annexionada península de Crimea. A més, l’alcalde de la capital regional, Volodímir Saldo, està en coma en un hospital de Moscou després de ser enverinat.

Notícies relacionades

Amb aquestes accions, Kíiv vol provocar el caos a la rereguarda russa i impedir la celebració d’un referèndum que aplani el camí de l’annexió il·legal d’aquest territori i de la veïna Zaporíjia.

Durant els últims dos mesos, l’Exèrcit ucraïnès ha dut a terme nombroses accions subversives i de sabotatge al sud del país i a Crimea, cosa que inclou la voladura d’arsenals, de ponts, de cadenes de subministrament i de bases militars. Ucraïna nega qualsevol responsabilitat en l’assassinat recent a prop de la capital russa de Daria Dúguina, filla d’un popular pensador ultranacionalista rus; un fet de què Moscou responsabilitza directament els serveis secrets ucraïnesos