Ruptura de la treva

Quatre morts en un bombardeig a la regió rebel etíop de Tigre

  • El bombardeig contra Mekele, el primer en diversos mesos, es va produir dos dies després que es reprenguessin els combats entre forces governamentals i els rebels del Front Popular d’Alliberament de Tigre (TPLF), cosa que va posar fi a cinc mesos de treva

Quatre morts en un bombardeig a la regió rebel etíop de Tigre

Reuters

1
Es llegeix en minuts

Almenys quatre persones van morir aquest divendres en un bombardeig de la força aèria etíop contra Mekele, capital de la regió de Tigre, segons va informar el responsable d’un hospital, tot i que el Govern va negar haver atacat civils.

El bombardeig contra Mekele, el primer en diversos mesos, es va produir dos dies després que es reprenguessin els combats entre forces governamentals i els rebels del Front Popular d’Alliberament de Tigre (TPLF), de manera que es va posar fi a cinc mesos de treva. L’hospital Ayder de Mekele «va rebre 13 pacients, entre ells quatre que van morir a l’arribar», va declarar el director mèdic de l’establiment, Kibrom Gebreselassie, en un missatge a l’AFP, en què precisava que «dos morts són nens». El responsable també va indicar que a l’hospital estaven sent tractades nou persones ferides.

Zona residencial

El TPLF, que va recuperar la regió de Tigre, al nord del país, de la conquesta de les forces federals el juny del 2021, va afirmar que els bombardejos van arribar a afectar una zona residencial i una llar d’infants.

Notícies relacionades

«Hi ha civils morts i ferits», va declarar Kindeya Gebrehiwot, un portaveu del TPLF, afegint que s’estava portant a terme una operació de rescat.

Dues fonts humanitàries a Etiòpia van dir que havien sigut informades d’un bombardeig contra Mekele, però no van donar detalls ni dels objectius ni d’eventuals víctimes.

Temes:

Etiòpia