Afganistan

Almenys 10 morts en un atac suïcida en una mesquita de Kabul

L’explosió va ser provocada per un terrorista suïcida que es va immolar dins la mesquita durant les oracions de la tarda, cosa que va provocar la mort de 10 persones i en va ferir 8 més

Almenys 10 morts en un atac suïcida en una mesquita de Kabul

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Almenys 27 persones han resultat ferides per una explosió registrada aquest dimecres en una mesquita de Kabul, segons un balanç provisional de víctimes difós per una oenagé.

Un portaveu de la policia de Kabul, Khalid Zadran, ha explicat a l’agència DPA que l’incident, ocorregut a la zona de Kotal-e-Khairkhana, ha coincidit amb la pregària del vespre, per la qual cosa els mitjans locals anticipen que hi pot haver un gran nombre de víctimes.

L’oenagé Emergency ha informat a Twitter que fins al seu hospital han sigut traslladades 27 persones, 5 nens, mentre que els talibans no s’han pronunciat per oferir un balanç oficial. Segons ha informat una font a la cadena Al-Jazeera, un total de 20 persones han perdut la vida a causa de l’explosió.

Notícies relacionades

L’Afganistan continua patint atemptats de forma periòdica, majoritàriament reivindicats per la filial del grup terrorista Estat Islàmic al país. La setmana passada, un destacat clergue afí als talibans va morir víctima d’un atac suïcida.

Precisament, el dilluns 15 d’agost fa ser el primer aniversari des que els talibans van tornar a ocupar el poder, dues dècades després de l’enderrocament del seu primer règim.