Polèmica de seguretat

Unes fotos filtrades confirmen que Trump tirava notes pel lavabo

  • Segons la periodista Maggie Haberman, el personal de la residència de la Casa Blanca trobava periòdicament feixos de paper que obstruïen un vàter, i es creia que l’expresident utilitzava aquest mètode per destruir documents

Unes fotos filtrades confirmen que Trump tirava notes pel lavabo

EFE / TANNEN MAURY (Efe)

2
Es llegeix en minuts

S’havia especulat amb el fet que suposadament l’expresident dels Estats Units, Donald Trump, acostumava a desfer-se de documents del Despatx Oval que havien de ser preservats. No hi havia proves i Trump ho havia negat en múltiples ocasions. Temps després, han transcendit fotos amb trossos de notes manuscrites de l’expresident en lavabos de la Casa Blanca i algun viatge oficial del llavors president.

Segons la periodista Maggie Haberman, el personal de la residència de la Casa Blanca trobava periòdicament feixos de paper que obstruïen un vàter, i es creia que l’expresident utilitzava aquest mètode per destruir documents. Destruir registres que haurien de ser preservats, com els documents del president en funcions, és potencialment il·legal als Estats Units, per la qual cosa aquesta filtració podria suposar un problema per a Trump.

L’expresident ho havia negat i havia qualificat de «cuc» Haberman, periodista del ‘The New York Times’. El fenomen de la possible destrucció d’informació va sortir a la llum quan el comitè de la Cambra baixa del Congrés dels Estats Units que investiga l’assalt al Capitoli va alertar que faltaven documents de l’expresident per poder obtenir una versió fiable i completa dels fets.

«Pràctica habitual»

Una font de la Casa Blanca ha confirmat que aquest vàter és un dels que hi ha a la Casa Blanca i que l’altre és d’un viatge a l’estranger. El portaveu de Trump, Taylor Budowich, va dir a ‘Axios’, el mitjà que ha compartit les imatges, que s’ha d’estar «molt desesperat per vendre llibres si les fotos d’un paper en una tassa de vàter són part del teu pla de promoció».

Notícies relacionades

«Sabem [...] que hi ha prou gent disposada a fabricar històries com aquesta per impressionar la classe mediàtica, una classe mediàtica que està disposada a córrer amb qualsevol cosa, sempre que sigui anti Trump», ha afegit.

Malgrat els dubtes que generen les imatges, els qui coneixen l’expresident confirmen que és la seva lletra. «Que Trump es desfeia dels documents d’aquesta manera no era molt conegut dins de l’ala oest, però alguns ajudants eren conscients de l’hàbit, que feia repetidament», explica Haberman.