Foc als Estats Units

Un incendi forestal al nord de Califòrnia deixa dos morts després d’arrasar més de 22.000 hectàrees

Les dues víctimes van ser trobades en un automòbil cap a les 10 del matí (hora local) al costat de l’autopista 96, segons un comunicat de l’agutzil del comtat de Siskiyou

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un incendi forestal al nord de l’estat de Califòrnia, als Estats Units, actiu des de divendres, ha deixat almenys dos morts després d’arrasar 22.257 hectàrees i provocar una alerta roja que afecta ja més de dos milions de persones.

Les dues víctimes van ser trobades en un automòbil cap a les 10 del matí (hora local) al costat de l’autopista 96, segons un comunicat de l’agutzil del comtat de Siskiyou. «Creiem que estaven mirant de procedir a l’evacuació», ha remarcat la portaveu de l’oficina, Courtney Kreider, segons ha recollit el diari ‘The Wall Street Journal’.

Almenys una dotzena de residències s’han cremat des que es va declarar l’incendi divendres a la nit al Bosc Nacional Klamath, a prop de la frontera entre Califòrnia i Oregon, fet que va obligar a ordenar l’evacuació d’uns 2.000 residents.

Notícies relacionades

Les altes temperatures al nord de Califòrnia i el nord-oest del Pacífic han provocat inestabilitat en l’atmosfera, cosa que pot desencadenar tempestes elèctriques esporàdiques, segons el Servei Meteorològic Nacional, tal com ha recollit Bloomberg.

«Aquestes condicions poden ser extremament perilloses per als bombers, ja que els vents poden ser erràtics i extremament forts, cosa que fa que el foc es propagui en qualsevol direcció», han dit funcionaris del servei forestal en un comunicat de premsa, segons ha recollit la cadena CNN.

Temes:

Canadà Incendis