Violència contra les dones

Més de 80 persones davant la justícia per una violació col·lectiva a Sud-àfrica

Més de 80 persones davant la justícia per una violació col·lectiva a Sud-àfrica

Kim Ludbrook

1
Es llegeix en minuts
France Presse

Més de 80 persones van comparèixer dilluns davant un tribunal a Sud-àfrica després d’una violació en grup de vuit dones que va commocionar el país.

Dijous, una banda d’homes armats va irrompre al plató d’un vídeo musical i va violar vuit dones a prop de Krugersdorp, una petita ciutat a l’oest de Johannesburg.

No s’ha inculpat encara ningú, però la policia va acusar immigrants il·legals que treballen a les mines de la zona, i va detenir 84 persones en una batuda.

Dos sospitosos més van morir en un tiroteig amb la policia i un tercer va resultar ferit, segons fonts policials.

Dilluns, els detinguts van començar a comparèixer davant el tribunal acusats d’haver entrat il·legalment al país i d’estar en possessió de béns robats.

La cap de la policia nacional, Fannie Masemola, va dir que s’està investigant si van estar involucrats en la violació.

El president Cyril Ramaphosa va descriure dilluns aquests «horribles actes de brutalitat» com «un afront als drets de les dones» i va dir que «els violadors no tenen cabuda en la nostra societat».

Notícies relacionades

Aquest crim ha avivat un debat ja existent a Sud-àfrica sobre la castració química per als violadors.

També ha posat pressió sobre el govern, ja que l’oposició afirma que la policia està mal equipada per lluitar contra la delinqüència al país, que té una de les taxes d’homicidi més altes del món.