Guerra d’Ucraïna

Rússia diu que els seus objectius militars ja no se centren «únicament» a l’est d’Ucraïna

El ministre d’Exteriors avisa que si Occident continua subministrant artilleria a Zelenski els seus objectius militars «canviaran encara més»

Rússia diu que els seus objectius militars ja no se centren «únicament» a l’est d’Ucraïna

Victor / Xinhua News / ContactoPhoto

1
Es llegeix en minuts
France Presse

El ministre d’Afers Exteriors rus, Serguei Lavrov, ha afirmat en una entrevista que els objectius militars de Rússia a Ucraïna ja no es limiten a l’est del país, sinó que també afecten «altres territoris» i podrien ampliar-se encara més.

Lavrov ha justificat aquest canvi a causa d’una «geografia diferent» en comparació amb la situació sobre el terreny a finals de març, quan Moscou va dir que volia centrar-se en l’est, després de fracassar en la presa de la capital ucraïnesa, Kíiv.

«Ja no es tracta només de les repúbliques populars de Donetsk i Lugansk, sinó també de les regions de Kherson i Zaporíjia i d’una sèrie d’altres territoris, i aquest procés continua de forma constant», ha declarat a l’agència de notícies Ria-Novosti i al canal RT.

Les declaracions es produeixen en un moment en què Moscou ha aconseguit avenços a l’est d’Ucraïna en les últimes setmanes, inclosa la ruptura del doble forrellat de Severodonetsk i Lissitxansk, cosa que li ha aclarit el camí per intentar avançar cap a les ciutats occidentals de Kramatorsk i Sloviansk.

Amenaça a Occident

Tot i això, en aquesta part d’Ucraïna continuen els intensos combats, i Kíiv es recolza en les recents entregues d’artilleria occidental.

Notícies relacionades

Lavrov ha advertit que si Occident continua subministrant a Ucraïna armes capaces de fer atacs de llarg abast, com els llançacoets múltiples HIMARS dels Estats Units, els objectius geogràfics de Rússia canviaran encara més.

«No podem permetre que hi hagi armes a la part d’Ucraïna controlada per Zelenski o el seu substitut que puguin amenaçar directament el nostre territori o el de les repúbliques (separatistes) que han declarat la seva independència o volen elegir el seu propi futur», ha dit.