G20

Els Estats Units feliciten Espanya per l’organització de la cimera de l’OTAN

El secretari d’Estat dels EUA, Antony Blinken, felicita Albares durant la seva trobada a Bali

Els Estats Units feliciten Espanya per l’organització de la cimera de l’OTAN

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El secretari d’Estat dels Estats Units, Antony Blinken, va felicitar aquest divendres el seu homòleg espanyol, José Manuel Albares, per l’organització de la cimera de l’OTAN els dies 28, 29 i 30 de juny a Madrid, durant una trobada al marge de la reunió d’Exteriors del G20 a Bali (Indonèsia).

Blinken i Albares van conversar als passadissos de l’hotel Mulia (Nusa Dua, aquest de Bali), on va transcórrer entre dijous i aquest divendres la reunió del grup de caps de la diplomàcia dels principals països industrialitzats i emergents, moment en què el nord-americà va felicitar Espanya per la cimera de l’OTAN.

Els dos també van conversar breument sobre «les conseqüències de l’agressió russa a Ucraïna i la importància del multilateralisme», segons el compte de Twitter del mateix Albares.

La capital d’Espanya va reunir els dies 28, 29 i 30 de juny quaranta caps d’estat i de govern en el marc de la cimera de l’OTAN, que va aprovar el nou concepte estratègic de l’Aliança.

Es tracta d’un document base sobre el qual s’articula tota la seva estratègia de defensa i seguretat per als pròxims deu anys i en què s’aborden els actuals desafiaments que afronta el model euroatlàntic.

Els líders de l’OTAN es van comprometre a desplegar més forces «robustes» i «preparades per al combat» al flanc oriental de l’Aliança, per ampliar els actuals batallons desplegats a vuit països de l’est d’Europa.

Notícies relacionades

Durant la reunió, els països de l’OTAN van reforçar el seu suport a Ucraïna, que pateix la invasió russa des del 24 de febrer, i es va arribar a un acord sobre la futura entrada en l’Aliança de Suècia i Finlàndia, després que Turquia aixequés el seu veto sobre aquesta qüestió.

A més, en aquesta nova estratègia, l’OTAN ha passat a considerar Rússia com la seva principal amenaça, mentre que alerta que la Xina suposa un «repte» per als seus valors.