Venia del Brasil

Trobats 500 quilos de cocaïna en una planta de Nespresso de Suïssa

La droga, provinent del Brasil, era en sacs de grans de cafè

Trobats 500 quilos de cocaïna en una planta de Nespresso de Suïssa
1
Es llegeix en minuts
France Presse

La policia suïssa va indicar dijous que va decomissar més de 500 quilograms de cocaïna provinent del Brasil en sacs de grans de cafè entregats a una planta de Nespresso.

Els treballadors de la planta a Romont (est del cantó suís de Friburg) van alertar les autoritats dilluns sobre una misteriosa pols blanca trobada en sacs de grans de cafè, va indicar la policia. Funcionaris del fabricant de càpsules de cafè, propietat del gegant alimentari suís Nestlé, van indicar que van trobar «una indeterminada substància blanca quan van obrir els sacs de grans de cafè que els acabaven d’entregar», va dir la policia de Friburg.

Provenia des del Brasil

Les anàlisis de la policia van determinar que la substància era cocaïna. Segons les investigacions inicials, l’enviament provenia del Brasil, va assenyalar la policia. Va afegir que la cocaïna decomissada és pura en un 80% i té un valor en el mercat de més 50 milions de francs suïssos (51 milions de dòlars, 48 milions d’euros).

Notícies relacionades

La recerca en cinc contenidors «entregats el mateix dia per tren va donar com a resultat el decomís d’un total de 500 quilos de la droga», va afegir.

La policia va informar que es va instal·lar un perímetre de seguretat al voltant de la fàbrica durant l’operatiu, en el qual va participar un contingent de funcionaris duaners. Les unitats que contenien la droga van ser aïllades i la substància no va contaminar la producció a la planta, va assenyalar el comunicat. «Tota la droga estava destinada al mercat europeu», va concloure la policia.