Crisi sanitària asiàtica

La segregació dels nens amb coronavirus indigna els habitants de Xangai

Els progenitors no contagiats estan obligats a separar-se dels fills en cas que aquests donin positiu per coronavirus

china-medicos-coronavirus

china-medicos-coronavirus

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimarts s’anunciava la prorrogació del confinament de la població a Xangai pel brot de coronavirusque travessa la ciutat xinesa des del mes passat. No obstant, la controvèrsia s’ha centrat en la segregació que el Govern està portant a terme amb els menors que donin positiu, i que per això es vegin obligats a aïllar-se dels seus familiars en centres de quarantena.

Finalment, les crítiques generalitzades de la població a aquesta gestió han obligat les autoritats a recular i aprovar una sèrie de modificacions, tot i que es manté el problema central, que ha causat el descontentament de diversos països.

Concessió a mitges

Tot i que l’anunci de la rectificació ha servit per alleujar tensions, el cert és que hi ha excepcions a tenir en compte. Tal com avança la inspectora de la comissió de Sanitat Local, Wu Qianyu, només els pares d’aquells nens contagiats «amb necessitats especials» podran sol·licitar acompanyar-los, sempre que acceptin els riscos i es comprometin a complir una sèrie de mesures de prevenció.

Així doncs, la ‘lletra petita’ deixa entreveure que la separació entre els menors contagiats i les famílies es continua portant a terme en la majoria de casos, i que la companyia de pares a fills requerirà un tràmit excepcional.

Enuig internacional

Notícies relacionades

La segregació per part del Govern a la ciutat de Xangai, pulmó financer asiàtic, ha causat el descontentament de governs com el del Regne Unit, Suïssa, Austràlia o França. Aquests països han criticat la restrictiva administració de les autoritats xineses davant el més gran brot de la pandèmia fins ara.

Els 17.000 nous positius detectats en l’últim recompte han obligat a mantenir el confinament total, que perdurarà de forma indefinida fins que la «seguretat i salut» de la població estiguin garantides. La quarantena, decretada el 28 de març, ha paralitzat l’economia d’una ciutat que s’ha vist obligada a tancar les oficines, clausurar els hospitals i deixar els carrers completament deserts.