Guerra a Ucraïna

Les imatges de la matança de Butxa: Zelenski demana la fi dels «crims de guerra» russos

  • El president ucraïnès ha explicat que ha aprovat la decisió de crear un mecanisme especial de justícia a Ucraïna per a la investigació i l’examen judicial de tots els crims

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha sol·licitat a última hora d’aquest diumenge la fi dels «crims de guerra» russos després de la matança de civils a Butxa.

«El món ja ha vist molts crims de guerra. En diferents èpoques. En diferents continents. Però és hora de fer tot el possible perquè els crims de guerra dels militars russos siguin l’última manifestació de tal maldat a la Terra», ha remarcat Zelenski en el seu discurs nocturn diari, publicat a la pàgina web oficial de la presidència.

Així, ha remarcat: «Els assassins, torturadors, violadors i saquejadors que s’anomenen a ells mateixos Exèrcit, només mereixen la mort després del que han fet».

En aquest sentit, el president ucraïnès ha explicat que ha aprovat la decisió de crear un mecanisme especial de justícia a Ucraïna per a la investigació i l’examen judicial de tots els crims.

«Tots els culpables de tals crims seran inclosos en un llibre especial de torturadors, seran trobats i castigats», ha advertit.

També ha assegurat que «els crims de guerra a Butxa i altres ciutats durant l’ocupació russa també seran considerats pel Consell de Seguretat de l’ONU dimarts».

Notícies relacionades

Zelenski ha tornat a demanar a la comunitat internacional que incrementi les sancions contra Rússia i també s’ha adreçat de nou a les mares dels soldats russos: «Vull que cada mare de cada soldat rus vegi els cossos dels assassinats a Butxa, a Irpín, a Hostómel», ha dit.

«Tots els serveis necessaris ja estan treballant a Butxa per retornar la vida a la ciutat. Restablir el subministrament d’electricitat, el subministrament d’aigua. Restablir la feina de les institucions mèdiques. Reconstruir les infraestructures. Donar seguretat a la gent. Perquè Rússia va ser expulsada. I Ucraïna està tornant. I torna la vida», ha anunciat el mandatari.