Moviment sísmic

Un terratrèmol fa tremolar el nord-oest de la Xina

  • El sisme, de 6 graus en l’escala de Richter, anava acompanyat de vuit més, tot i que no consta que cap d’ells hagi deixat víctimes mortals

Un terratrèmol fa tremolar el nord-oest de la Xina
1
Es llegeix en minuts
EFE

Nou terratrèmols, un d’ells de 6 graus de magnitud en l’escala oberta de Richter, han sacsejat aquesta matinada el nord-oest de la Xina sense que de moment se n’hagin registrat víctimes, recull avui l’agència de notícies Xinhua. L’epicentre de les tremolors es va localitzar en una àrea deshabitada a 126 quilòmetres de la ciutat de Delingha, situada en l’oriental província de Qinghai.

Notícies relacionades

El terratrèmol de més intensitat, el de 6 graus, es va registrar a les 0.21 hora local de dissabte (16.21 GMT de divendres), hora a partir de la qual es van succeir vuit episodis de tremolors durant aproximadament dues hores i mitja. Els habitants de Delingha van sentir els moviments sísmics, segons testimonis recollits per la premsa local.

Segons mitjans estatals xinesos, les autoritats locals han enviat a la zona un equip de 100 bombers per participar en possibles tasques de rescat i diverses unitats de bombers de la província de Qinghai i de Gansu (província limítrofa) es troben en estat d’alerta. Poc després del sisme, les autoritats ferroviàries locals van suspendre el servei en les línies que travessen la zona, cosa que ha ocasionat retards en alguns trens de províncies pròximes. De moment no s’ha informat de víctimes ni de danys materials.