Zelenski diu que centenars de persones continuen atrapades al teatre de Mariúpol bombardejat

Les autoritats han xifrat en 1.300 les persones que estaven refugiades a l’edifici quan va impactar-hi el projectil

Zelenski diu que centenars de persones continuen atrapades al teatre de Mariúpol bombardejat

ALEXANDER ERMOCHENKO / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha dit que segueixen els treballs de rescat per salvar centenars de persones que es mantenen atrapades sota la runa del teatre bombardejat de la ciutat assetjada de Mariúpol. La defensora dels drets humans, Liudmila Deníssova, ha xifrat en 130 els sobrevivents rescatats de la runa fins ara i en més de 1.000 les persones que estaven refugiades a l’edifici quan va impactar-hi el projectil. Ucraïna acusa Rússia de ser la responsable de l’atac, cosa que Moscou nega.

Esperant ajuda

Notícies relacionades

«Encara hi ha centenars de residents de Mariúpol sota la runa. Malgrat el bombardeig, malgrat totes les dificultats, continuarem amb el treball de rescat», ha afirmat Zelenski en un missatge en vídeo. «Els equips de rescat estan treballant. La informació que tenim és que 130 persones han sigut tretes amb vida. La resta estan esperant ajuda», va dir la Defensora del Poble, Deníssova, a la televisió nacional.

«Segons les nostres dades, encara hi ha més de 1.300 persones en aquests soterranis, en aquest refugi antibombes», va dir Deníssova, referint-se als refugis subterranis sota el teatre.

Temes:

Rússia Ucraïna