Abans i després de la guerra

Aquest és el vídeo mostrat per Zelenski al Congrés dels EUA

  • El president ucraïnès ha mostrat imatges dels estralls causats per la guerra al seu país

  • Tota la informació de la guerra d’Ucraïna, en directe

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, s’ha dirigit per vídeo al Congrés dels Estats Units aquest dimecres a la tarda. Després d’agrair el recolzament donat fins al moment pels EUA i demanar més intensitat a les seves accions, ha compartit un dur vídeo per mostrar l’abans i després de la guerra al seu país.

Les imatges mostraven en tota la seva cruesa com els horrors de la guerra han sacsejat i transformat la vida a Ucraïna, combinant les imatges del pròsper país fa tres setmanes amb les de bombardejos, civils morts, nens ferits, avis fugint, cadàvers llançats a fosses... El vídeo, al qual cadenes com CNN han afegit sobre la marxa avisos advertint sobre la duresa del contingut, s’ha tancat amb lletres blanques sobre un fons negre que replicava la crida que també havia fet de paraula: «tanquin el cel sobre Ucraïna».

Morts de civils

Notícies relacionades

Almenys 726 civils han mort i 1.174 han resultat ferits en els 20 primers dies de guerra a Ucraïna, ha indicat l’Oficina de les Nacions Unides per als Drets Humans, puntualitzant que els casos inclosos són els ja verificats però que la xifra real podria ser molt més gran. Fa tot just uns dies Josep Borrell confirmava en nom de la UE que la xifra que estudien les autoritats ucraïneses és d’almenys 2.400.

Entre els morts hi ha almenys 104 dones i 52 nens, mentre que en el balanç de ferits s’han comptabilitzat almenys 77 dones i 63 menors d’edat, segons les xifres que actualitza diàriament l’oficina dirigida per l’alta comissionada Michelle Bachelet.