Segons l’Unicef

La guerra del Iemen ha causat més de 10.200 nens morts o ferits

«És probable que la xifra real sigui molt més alta», avisa l’Unicef, que comptabilitza 47 menors afectats només el 2022

La guerra del Iemen ha causat més de 10.200 nens morts o ferits
1
Es llegeix en minuts

Més de 10.200 nens han mort o resultat ferits a causa de la guerra desencadenada al Iemen el març del 2015, segons ha denunciat aquest dissabte el Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef), que ha indicat que prop de 50 menors han mort o resultat ferits des de començament d’any per les hostilitats. «Des que va esclatar el conflicte del Iemen, fa gairebé set anys, les Nacions Unides han verificat que més de 10.200 nens i nenes han resultat morts o ferits. És probable que la xifra real sigui molt més alta», ha dit el representant de l’Unicef al Iemen, Philippe Duamelle, segons un comunicat publicat per l’organisme. «Després de la intensificació del conflicte el 2021, la violència ha continuat augmentant aquest any i, com sempre, els nens i nenes són els primers i els que més pateixen», ha assenyalat, abans d’incidir que «només en els dos primers mesos d’aquest any, s’ha informat de la mort o mutilació de 47 nens i nenes en diversos llocs de tot Iemen».

Notícies relacionades

Per això, ha fet una crida «a totes les parts en conflicte al Iemen i a qui té influència sobre aquestes, perquè protegeixin els civils siguin on siguin». «La seguretat dels nens i nenes, el seu benestar i la seva protecció s’han de garantir en tot moment», ha apuntat. «La violència, el patiment i el dolor han sigut habituals al Iemen, amb greus conseqüències sobre milions de nens i les seves famílies. Ja és l’hora que s’arribi a una solució política sostenible perquè la població i els seus nens puguin finalment viure en la pau que tant mereixen», ha assenyalat Duamelle.

La guerra enfronta el Govern reconegut internacionalment, liderat per Abd Rabbuh Mansur Hadi i avalat per la coalició internacional liderada per l’Aràbia Saudita, i els houthis, amb el suport de l’Iran, malgrat els esforços internacionals de mediació, en una guerra que ha provocat la crisi humanitària més gran del món. Els rebels controlen, a més de la capital, altres zones del nord i l’oest del país.