Efecte de la guerra

Interromput el flux del gasoducte rus Iamal-Europa

  • El gasoducte entre Polònia i Alemanya generalment representa al voltant del 15% del subministrament de gas cap a l’oest de Rússia a Europa i Turquia

  • Guerra Rússia - Ucraïna avui: última hora en directe

zentauroepp46661213 economia  construccion delgasoducto  trans adriatic pipeline190811140921

zentauroepp46661213 economia construccion delgasoducto trans adriatic pipeline190811140921

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Els fluxos de gas natural cap a l’oest a través del gasoducte Iamal-Europa s’han aturat aquest divendres, mentre que les ofertes de Gazprom per a capacitat de tràfic addicional a través d’Ucraïna es mantenen en nivells alts, segons mostren les dades dels operadors de gasoductes.

Els fluxos cap a Alemanya a través del punt de mesurament de Mallnow s’han situat en uns 101.119 kilowatts hora per hora (kWh/h) divendres al matí i uns 13,5 milions de kilowatts hora per hora durant la nit.

La companyia energètica russa Gazprom va reprendre dijous els subministraments de gas natural cap a l’oest a través del gasoducte Iamal-Europa a Alemanya des de Polònia i va reservar 7,8 milions de kilowatts hora per hora de capacitat de tràfic de gas a través del gasoducte des de divendres al matí fins dissabte al matí.

Notícies relacionades

El gasoducte entre Polònia i Alemanya generalment representa al voltant del 15% del subministrament de gas cap a l’oest de Rússia a Europa i Turquia. No obstant, des del desembre ha estat operant a la inversa i impulsant a l’alça els preus del gas a Europa.

El president rus, Vladímir Putin, ha dit que Rússia continuarà subministrant gas als mercats mundials, tot i que els Estats Units i els seus aliats europeus han estat reforçant les sancions contra Moscou després de la invasió russa d’Ucraïna.