Guerra a Ucraïna

Rússia es mostra disposada a negociar amb Ucraïna a Bielorússia

  • Les autoritats ucraïneses han rebutjat fins ara entaular un diàleg en un país aliat de Putin

Rússia es mostra disposada a negociar amb Ucraïna a Bielorússia

REUTERS/Mikhail Palinchak

1
Es llegeix en minuts

El Kremlin ha assegurat aquest diumenge que està disposat a negociar amb Ucraïna a Hòmel, a Bielorússia. Una delegació de representants dels «ministeris de Relacions Exteriors, de Defensa i altres serveis, entre els quals hi ha l’administració presidencial, ha arribat a Bielorússia per negociar amb els ucraïnesos», ha afirmat el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, segons les agències nacionals.

«Tot està a punt per començar les negociacions a Hòmel», una ciutat al sud-est de Bielorússia, a poca distància de les fronteres de Rússia i Ucraïna, ha assenyalat.

No obstant, fins ara Ucraïna ha rebutjat l’oferiment de negociar a Bielorússia, ja que és un país aliat de Putin que ha permès l’entrada de tropes russes al seu país per envair Ucraïna.

Discurs televisat

Notícies relacionades

Per la seva part, el president Vladímir Putin ha pronunciat un discurs televisat en el qual ha agraït la tasca de les forces militars desplegades a Ucraïna.

«Especial gratitud a aquells [militars] que estan complint heroicament el seu deure militar en el desenvolupament d’una operació especial per oferir assistència a la població de les repúbliques del Donbass», ha manifestat el dirigent rus.