Guerra d’Ucraïna

Un grup de GEO arriba a la frontera ucraïnesa per assegurar el pas d’espanyols

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una vintena de policies del Grup Especial d’Operacions (GEO) ha arribat a la frontera de Polònia amb Ucraïna per assegurar el pas dels dos combois amb ciutadans espanyols que van abandonar voluntàriament el país a l’inici de la guerra amb Rússia, on viatja l’ambaixadora espanyola a Ucraïna.

Fonts del Ministeri de l’Interior han informat a Efe de l’arribada a la frontera d’aquest equip de suport, que se sumarà als GEO, que estan escortant els dos combois, que «continuen avançant» lentament «a causa del gran nombre de vehicles que intenten abandonar el país».

El ministre d’Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, ha informat aquest dissabte en un acte que el primer comboi, amb 52 persones, està «a punt de creuar la frontera» d’Ucraïna amb Polònia, i el segon, amb una mica més de 90 persones, entre les quals hi ha l’ambaixadora d’Espanya a Ucraïna i els últims membres que quedaven del personal diplomàtic, està encara a mig camí.

Notícies relacionades

Albares ha comentat que és «impossible» saber quan arribaran a la frontera amb Polònia per la «situació d’embús i gairebé caos» en aquest punt, ja que «el que en condicions normals requereix minuts, ara està implicant 20 o 25 hores».

«El ministre d’Exteriors ucraïnès està facilitant l’accés i se’ls posarà vehicles perquè puguin accedir-hi amb més facilitat», ha afegit.