Hi ha un mort

Les fortes precipitacions deixen 20 persones desaparegudes a Bolívia

  • La pluja ha provocat esllavissades i el desbordament d’una llacuna, a més d’una víctima mortal

Les fortes precipitacions deixen 20 persones desaparegudes a Bolívia

EFE/José Méndez

1
Es llegeix en minuts
EFE

Les persistents pluges a Bolívia van causar el desbordament d’una llacuna a la regió de Tarija, al sud del país, que van afectar almenys tres comunitats amb l’esfondrament de vivendes i 20 persones estan desaparegudes.

El president de Bolívia, Luis Arce, va lamentar aquest dilluns en el seu compte de Twitter «la pèrdua de vides humanes pel desbordament del congost Itayuru» a Tarija. «Hi hem enviat l’helicòpter Súper Puma amb aliments i equips de recerca de les Forces Armades. Estem evacuant ferits i famílies afectades», va escriure Arce.

El viceministeri de Defensa Civil va informar que en les últimes hores es va registrar una intensa pluja a la província O’Connor, al municipi d’Entre Ríos, a uns 100 quilòmetres de la ciutat de Tarija, que va ocasionar un desbordament d’una llacuna i ha afectat almenys tres comunitats guaranís, segons un butlletí d’aquesta cartera. Aquesta situació va provocar que unes 20 persones estiguin desaparegudes i es coneix que de «manera oficial» es va trobar el cos d’un mort i de manera «extraoficial» en van trobar un segon, segons el butlletí del Viceministeri de Defensa Civil.

Notícies relacionades

És per això que el viceministre de Defensa Civil, Juan Carlos Calvimontes, tenia previst sobrevolar la zona per portar aliments i equips de rescat per a les famílies afectades, i mobilitzar equips per buscar les persones desaparegudes. No obstant, no es va aconseguir fer tot el recorregut del sobrevol per les males condicions climàtiques i també perquè es va rescatar una persona de 69 anys que estava «ferit i policontús per la caiguda de llot», va informar Cavimontes. Es té previst que el sobrevol es porti a terme dimarts per continuar la recerca de les 20 persones desaparegudes, igual com per entregar l’ajuda humanitària, aquesta jornada es van aconseguir entregar 1,5 tones d’ajuda humanitària a la comunitat de Ñaurenda.

Les pluges van causar desbordaments de rius, la caiguda de murs, cultius malmesos i esllavissades de terrenys amb construccions. A l’últim report d’aquest mes es van comptabilitzar uns 190 municipis i més de 52.000 famílies afectades per les persistents pluges.