Crisi a Ucraïna

Biden es reunirà amb el Consell de Seguretat Nacional per abordar la crisi d’Ucraïna

«Estem fent tot el que està al nostre abast per eliminar qualsevol raó que Rússia pugui donar per justificar la invasió d’Ucraïna», va afirmar

Biden es reunirà amb el Consell de Seguretat Nacional per abordar la crisi d’Ucraïna
1
Es llegeix en minuts

Aquest diumenge el president dels Estats Units, Joe Biden, ha convocat una reunió del Consell de Seguretat Nacional per parlar sobre la situació a Ucraïna, segons ha informat la Casa Blanca.

Així mateix, la vicepresidenta nord-americana, Kamala Harris, ha informat el president de les converses que ha mantingut aquest dissabte amb els aliats en la Conferència de Seguretat de Munic sobre la situació actual d’Ucraïna, segons ha dit el portaveu de la Casa Blanca, Jen Psaki.

L’equip d’assessors de Seguretat Nacional de l’Administració Biden ha reiterat en diverses ocasions que des de Washington tenen «motius per creure» que les forces russes atacaran Ucraïna «la setmana que, en els pròxims dies»,, i que l’objectiu principal serà la capital, Kíev.

«Estem fent tot el que és al nostre abast per eliminar qualsevol raó que Rússia pugui donar per justificar la invasió d’Ucraïna i evitar que es moguin. No s’equivoquin: si Rússia continua amb els seus plans, serà responsable d’una guerra catastròfica i innecessària», va afirmar Biden aquest dissabte en una roda de premsa des de la Casa Blanca.

Notícies relacionades

Aquest dissabte la Casa Blanca també ha confirmat que dijous que ve Biden tindrà una trobada virtual amb la resta d’integrants del G-7para abordar la situació a Europa de l’Est.

De la mateixa manera, Psaki ha confirmat que el secretari d’Estat dels Estats Units, Antony Blinken, «ha acceptat la invitació» per reunir-se amb el ministre de Relacions Exteriors rus, Serguei Lavrov, dimecres que ve.