Nova estratègia sanitària

Johnson planeja posar fi aquest mes a l’obligatorietat de confinar-se dels infectats per covid

  • El primer ministre britànic avançarà un mes l’aixecament de les últimes restriccions vigents

Johnson planeja posar fi aquest mes a l’obligatorietat de confinar-se dels infectats per covid

JUSTIN TALLIS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha anunciat aquest dimecres la seva intenció de posar fi a l’obligació dels ciutadans de confinar-se quan donen positiu per covid-19. El seu objectiu és que la decisió comenci a aplicar-se aquest mateix mes de febrer quan el Govern aprovi la nova estratègia per conviure amb la malaltia.

La regulació actual, en vigor en principi fins al 24 de març, estableix que els que donin positiu per coronavirus s’han d’aïllar durant almenys cinc dies. No obstant, Johnson ha declarat davant la Cambra dels Comuns que hi ha tendències «encoratjadores» en els contagis, segons la BBC.

«Vull tornar el primer dia després de l’aturada parlamentària –del 10 al 21 de febrer– a presentar la nostra estratègia per conviure amb la covid», ha expressat el primer ministre, anticipant una revisió de l’estratègia que encara està per concretar

Anglaterra i Irlanda del Nord estableixen un aïllament de cinc dies des del positiu per coronavirus, sempre que passat aquell temps hi hagi dues proves amb resultat negatiu. A Escòcia i Gal·les, en canvi, la quarantena dura set dies, a comptar des del positiu o des de l’aparició de símptomes.

Situació actual de la covid

El Regne Unit ha registrat en l’actual onada de contagis les pitjors dades de tota la pandèmia, tot i que les xifres han anat millorant –dimarts es van confirmar una mica més de 66.000 nous casos. De fet, a partir de divendres, els viatgers vacunats que arribin a territori britànic no hauran de presentar cap prova negativa.

Notícies relacionades

Aquest dimecres, el Ministeri de Salut del Regne Unit ha confirmat 68.214 nous contagis i 276 morts a causa de la covid, que han elevat els totals fins a 18.000.119 i 158.953, respectivament. Quant al progrés de la vacunació, fins aquesta jornada el 84,6% dels britànics compten amb la pauta completa de vacunació, mentre que el 65,4% ha rebut també la dosi de reforç.

Així, el 27 de gener passat, el Regne Unit ja va flexibilitzar algunes mesures com l’obligatorietat de les mascaretes, el teletreball o el passaport covid per accedir a locals nocturns i a determinades reunions multitudinàries.