Violència

Individus armats ataquen una comissaria a Haití i maten un policia

  • L’agressió també ha deixat un altre agent ferit

Individus armats ataquen una comissaria a Haití i maten un policia

CAROL GUZY / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un policia va morir i un altre va resultar ferit aquest dilluns durant un atac armat a una comissaria ea Bon Repos, a 13 quilòmetres al nord-oest de Port-au-Prince a Haití. «Es pot assenyalar que l’agent Joseph Dioc Blada ha sigut assassinat covardament, mentre que l’agent Sauveur Shmy, que ha resultat ferit en l’atac, ha sigut traslladat a l’hospital», va informar la Policia d’Haití al seu perfil de Twitter.

Els fets van passar durant la matinada d’aquest dilluns quan individus armats van obrir foc contra els agents que es trobaven de guàrdia a la comissaria. Més tard, van disparar contra les finestres i portes de les oficines de Radio Zenith i van llançar-hi còctels molotov, tal com recull l’agència AlterPresse.

Notícies relacionades

El director de Policia Frantz Elbé ha realitzat una visita a la comissaria i a l’emissora, i s’ha obert una investigació per part de la Policia Judicial per identificar les pistes que puguin conduir als responsables del crim. En aquest context, Elbé s’ha compromès a fer tot el possible per «posar rere les reixes» tots els que vulguin «instaurar un clima de terror al país».

Des del magnicidi del president, Jovenel Moise, el 7 de juliol, la sempre convulsa situació política i econòmica d’Haití s’ha vist encara més colpejada. Aviat el buit de poder va degenerar en una crisi de seguretat, amb assassinats i segrestos diaris, sobretot en àmplies zones de la capital.