Accident

Un camió que portava dinamita explota a Ghana i deixa almenys 57 ferits i diversos morts

  • La investigació suggereix que el vehicle va xocar amb una motocicleta, cosa que va desencadenar el violent incident

Un camió que portava dinamita explota a Ghana i deixa almenys 57 ferits i diversos morts

ERIC YAW ADJEI

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Almenys 57 persones han resultat ferides després de l’explosió d’un camió que transportava dinamita registrada entre les localitats de Bogoso i Bawdie, a l’oest de Ghana, i el president del país, Nana Akufo-Addo, ha confirmat la «pèrdua de vides». «Acabo de rebre informació sobre les circumstàncies que han portat a una explosió [...] que ha provocat la pèrdua de vides i la destrucció de propietats pertanyents als residents», ha traslladat el mandatari a les xarxes socials, si bé no ha ampliat aquesta informació.

No obstant, el cap regional del Servei Nacional d’Ambulàncies de Ghana, Prosper Baah, ha xifrat en almenys 57 els ferits a conseqüència de l’explosió, segons recull la cadena de televisió ghanesa 3News. «Hem enviat 57 ferits a l’Hospital del Govern de Tarkwa, al centre de salut de Bogoso i després a Wassa Akropong [...] Despleguem totes les nostres ambulàncies a la regió. Actualment comptem amb nou ambulàncies que han sigut enviades al lloc», ha traslladat Baah.

Així doncs, el president Akufo-Addo ha lamentat el «trist, desafortunat i tràgic» incident, alhora que ha traslladat el condol a les famílies de les víctimes, així com una ràpida recuperació als ferits. «La Policia, les Forces Armades i l’Organització Nacional per a la Gestió de Desastres (NADMO, per les seves sigles en anglès) estan coordinant esforços per contenir la situació, i també he donat instruccions a NADMO perquè s’asseguri que s’ofereixi ajuda ràpida als residents de la ciutat», ha afegit en mandatari al seu perfil de Twitter.

Notícies relacionades

Prèviament, la Policia de Ghana ha emès un comunicat a les xarxes socials en què anunciava la posada en marxa d’una operació d’«emergència completa» davant la «gran» explosió registrada al lloc. «S’ha avisat la població de zones veïnes que abandonin les localitats circumdants per la seva seguretat, mentre l’operació de recuperació està en curs», ha apuntat la Policia, que ha demanat als veïns dels pobles dels voltants obrir les escoles i instituts, entre altres instal·lacions, per «acomodar» els supervivents.

Segons la informació preliminar recollida pel diari local ‘Daily Graphic’, es tem que l’incident hagi deixat «dotzenes» de morts. L’explosió ha sigut causada per un vehicle que transportava dinamita des de Tarkwa a una mina ubicada a Chirano i que, suposadament, ha col·lidit amb una motocicleta, ha informat la Policia. L’explosió també ha causat múltiples danys materials, amb diversos edificis esfondrats i cotxes destrossats. D’altra banda, la carretera que uneix Tarkwa amb Ayamfuri s’ha tancat temporalment al trànsit.

Temes:

Ghana