Violència a Mèxic

Una camioneta amb deu cadàvers pertorba el Nadal a Zacatecas

  • Les autoritats arresten dues persones sospitoses d’haver abandonat els cossos davant la seu del governador de l’estat

Una camioneta amb deu cadàvers pertorba el Nadal a Zacatecas

Gary Robledo / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats mexicanes han detingut dues persones sospitoses d’estar relacionades amb el vehicle que es va trobar el dijous carregat amb deu cadàvers davant la seu del governador de Zacatecas, situada en una freqüentada plaça coronada per un arbre de Nadal.  En un vídeo filmat a la mateixa plaça d’Armas de la capital zacateca, el governador, David Monreal, va afirmar que els cossos presentaven signes d’haver sigut «colpejats» i «lesionats», tot i que les autoritats continuen investigant els fets. «Van arribar per deixar-los davant del palau», va assegurar el governador d’un dels estats més violents del país.

La secretaria de Seguretat del Govern mexicà va anunciar que ha enviat reforços per apuntalar la investigació i «aclarir amb brevetat els fets relacionats amb els 10 cossos sense vida que es van trobar en una camioneta abandonada a la plaça d’Armas de la capital de l’Estat», anomenada també Zacatecas. Les autoritats van confirmar que els cossos es van descobrir en un Mazda SUV que va cridar l’atenció dels agents pels seus moviments sospitosos.

Notícies relacionades

La violència lligada al narcotràfic s’ha agreujat en els últims anys a Zacatecas, estat que, segons autoritats i analistes, es disputen els càrtels de Sinaloa i Jalisco Nueva Generación. A finals del 2021 es van multiplicar els enfrontaments i la troballa de cadàvers penjats en diversos llocs públics. Durant l’any passat, les autoritats van comptabilitzar 1.050 assassinats, 260 més que el 2020.

L’increment de la violència va portar el Govern federal de López Obrador a reforçar la seguretat a Zacatecas, on es troben desplegats més de 4.000 militars i guàrdies nacionals. «A poc a poc anirem recuperant la pau. Hem rebut una herència enverinada», va declarar el governador mirant d’insuflar ànims a la població.

Temes:

Mèxic