Presons

Un tiroteig en una presó filipina deixa tres presos morts i 14 ferits

  • Un enfrontament entre reus va acabar en intercanvi de trets

Un tiroteig en una presó filipina deixa tres presos morts i 14 ferits

FRANCIS R. MALASIG

1
Es llegeix en minuts
EFE

Tres presos van morir i 14 més van resultar ferits en un tiroteig entre reus que va començar després d’un enfrontament verbal a la presó d’alta seguretat de New Bilibid al sud de l’àrea metropolitana de Manila, a les Filipines.

El portaveu de Presons, Gabriel Chaglag, va indicar que la baralla va començar a la zona oest del presidi diumenge i aviat es va produir un tiroteig, segons va informar l’Agència Nacional Filipina. Els agents es van apoderar de diverses armes, incloent-hi un revòlver del calibre 22 amb nou bales, una pistola casolana del calibre 45, dues armes casolanes fabricades amb tubs i 16 armes blanques. Set presos que suposadament van tenir un paper destacat en la baralla han sigut transferits a una zona d’aïllament.

Notícies relacionades

L’octubre del 2020, nou presos van morir a New Bilibid en una baralla entre membres de les bandes Sputnik i Comando, dues colles rivals implicades en activitats criminals i en el tràfic de drogues.

Filipines té les presons més congestionades del món, que superen en un 500% la seva capacitat, i els presos viuen amuntegats en cel·les sense gairebé ventilació, cosa que les converteix en un niu de malalties com el còlera i la tuberculosi.