Israel i Palestina

Dos coets llançats des de Gaza cauen davant de la costa de Tel Aviv sense deixar víctimes

Grups armats asseguren que es van disparar involuntàriament i a causa de les condicions climatològiques

Dos coets llançats des de Gaza cauen davant de la costa de Tel Aviv sense deixar víctimes

MENAHEM KAHANA / AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dos coets disparats des de la Franja de Gaza van caure aquest dissabte al mar Mediterrani, davant de la costa de l’àrea metropolitana de Tel Aviv, segons va informar l’Exèrcit israelià. El llançament dels dos projectils no va activar el sistema de defensa antimíssils d’Israel, anomenat la Cúpula de Ferro, ja que anaven dirigits al mar. Cap dels dos impactes ha deixat víctimes ni danys materials.

Després de diversos mesos de calma a la frontera –tret d’episodis puntuals–, han sigut disparats aquests dos coets sense que cap de les faccions palestines reivindiqués al principi l’autoria dels fets. No obstant, la Franja de Gaza està controlada pel moviment islamista Hamàs que, habitualment, sol realitzar llançaments de prova dirigits al mar.

Notícies relacionades

A més, aquests grups han explicat que els llançaments es van produir de manera completament involuntària i «degut a les condicions climàtiques». Els grups armats palestins han fet servir aquest argument en altres ocasions i han responsabilitzat tempestes elèctriques de la posada en marxa dels coets. Segons un comunicat de l’Exèrcit d’Israel, no es van activar les alarmes antiaèries ni es van interceptar els projectils

Mediadors egipcis i de l’ONU estan intentant apaivagar la situació per evitar una nova escalada de violència des dels combats de maig de l’any passat durant els quals hi va haver foc creuat durant 11 dies.