El drama migratori

Tres morts i desenes de desapareguts en el naufragi d’una pastera davant Grècia

Segons el testimoni dels sobrevivents, el pot que es va enfonsar transportava entre 35 i 50 persones

Tres morts i desenes de desapareguts en el naufragi d’una pastera davant Grècia

JESÚS HELLÍN / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts

Tres persones han mort i desenes continuen desaparegudes després del naufragi d’una embarcació amb immigrants davant l’illa grega de Folégandros, ha informat aquest dimecres la Guàrdia Costanera grega. «És molt difícil trobar supervivents, tot i que no ho podem descartar», va assegurar a Efe el portaveu dels Guardacostes, Nikos Kókkalas.

L’embarcació portava mig centenar de persones. Els equips de recerca van rescatar-ne 12 –set iraquians, tres sirians i dos egipcis, dels quals només dos portaven armilla salvavides– i els van traslladar a un hospital de la pròxima illa de Santorini. Els cossos de tres homes que van morir ofegats també van ser portats a l’illa, van informar les autoritats.

Segons el testimoni dels sobrevivents, la barcassa transportava entre 32 i 50 persones. Els nàufrags van enviar un senyal de socors dimarts a la nit quan va fallar el motor. Posteriorment, pel que sembla, va començar a fer aigües fins que es va acabar enfonsant.

Rutes principals

Notícies relacionades

Segons la televisió estatal ERT, el barco viatjava probablement de Turquia cap a Itàlia. Grècia és una de les principals rutes cap a la Unió Europea per als sol·licitants d’asil que arriben des de Turquia, però la majoria creua en petits barcos de goma les illes gregues pròximes a la costa turca. Folégandros, que forma part del grup d’illes de les Cíclades enmig de l’Egeu, no forma part de la ruta habitual.

L’operació de cerca i rescat va començar dimarts a última hora i va involucrar quatre llanxes de guardacostes, cinc barcos que navegaven en la zona, dos helicòpters i un avió C-130.