Risc laboral

Més de 130 miners són evacuats després d’un incendi en una mina a Rússia

  • Les autoritats de Sibèria treballen en el rescat de centenars de miners setmanes després que una explosió a la mateixa regió matés 51 persones

Més de 130 miners són evacuats després d’un incendi en una mina a Rússia

EPC

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Les autoritats russes treballen en el rescat de 139 miners després que aquest divendres es produís un incendi a la mina de carbó on treballaven, a Sibèria, segons l’agència de notícies russa TASS. Aquesta operació per treure els miners a la superfície arriba poques setmanes després que una explosió de gas en una mina de la mateixa regió matés 51 persones.

De moment hi ha poca informació sobre el succès i s’han donat dades contradictòries sobre el nombre de miners atrapats. L’agència de notícies estatal RIA va informar inicialment que hi havia 128 miners sota terra, mentre que l’agència no governamental Interfax va citar l’administració de la mina dient que 10 persones havien sigut portades a la superfície.

Notícies relacionades

La mina de Ruban, a la regió russa de Kemerovo, és propietat de l’empresa de carbó SUEK, que no va respondre immediatament a una sol·licitud de comentaris. L’agència de notícies TASS va citar un portaveu de l’empresa dient que un filó s’hauria sobreescalfat i que la resposta d’emergència estava en marxa.

El copropietari de la mina Listvyazhnaya de Kemerovo, on una explosió va matar 51 persones al novembre, va ser detingut dimecres. El president Vladimir Putin va acusar al desembre la direcció de la mina de falsificar les dades sobre el metà.

Temes:

Rússia