Moviment sísmic

Un terratrèmol a Indonèsia fereix almenys set persones i n’obliga 800 a deixar casa seva

  • La tremolor, de magnitud 7,4, ha afectat 350 vivendes i 770 persones s’han refugiat en edificis governamentals

Un terratrèmol a Indonèsia fereix almenys set persones i n’obliga 800 a deixar casa seva

USGS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Almenys 7 persones ferides, 350 cases afectades i 800 persones desplaçades pel terratrèmol de magnitud 7,4 en l’escala de Richter que va sacsejar aquest dimarts la província indonèsia de Cèlebes Meridional. El districte de les illes Selayar n’ha sigut el més afectat, ha dit el portaveu de l’Agència Nacional de Gestió de Desastres, Abdul Muhari. El terratrèmol ha causat danys en almenys tres escoles, el port marítim i dos llocs de culte. «A l’informe visual obtingut per l’Agència Regional de Mitigació de Desastres (BPBD) del Districte Selayar, s’ha monitorat els danys, des de les parets fins als sostres de les cases dels ciutadans», ha informat Muhari en un comunicat, segons recull l’agència de notícies indonèsia Antara. A més, 770 persones han hagut de buscar refugi en edificis governamentals davant el temporal al districte de Sikka, a l’illa de Flores.

Notícies relacionades

Alguns membres de l’Agència de Mitigació de Desastres han visitat els llocs afectats pel terratrèmol per avaluar i monitorar el seu impacte, han dit les autoritats, segons recull l’agència Antara. L’Agència de Meteorologia, Climatologia i Geofísica (BMKG) d’Indonèsia ha indicat a través del seu compte a la xarxa social Twitter que l’epicentre del sisme ha estat situat al mar de Flores, entre les províncies de Cèlebes Meridional i Illes Petites de la Sonda Orientals. Així mateix, els experts han detectat una lleu pujada a la marea.

Les autoritats van emetre una alerta primerenca de tsunami a Marapokot, si bé poc després la van retirar. El director del Centre de Terratrèmols i Tsunamis de la BMKG, Bambang Setiyo Prayitno, ha indicat que algunes de les rèpliques que ha registrat el país han arribat a una magnitud 5,6. «Assegureu-vos que el vostre edifici és resistent a terratrèmols i que no hi ha danys causats pel desastre abans de decidir-vos a tornar a aquests edificis», ha recalcat, segons Antara.