Cinturó de Foc del Pacífic

Indonèsia cancel·la l’alerta de tsunami després d’un terratrèmol de magnitud 7,3

  • La localitat més pròxima a la tremolor és Maumere, a l’illa de Flores, situada a 112 quilòmetres al nord de l’epicentre, i amb una població d’unes 87.000 persones

1
Es llegeix en minuts
EFE

Les autoritats d’Indonèsia van cancel·lar l’alerta de tsunami sobre l’illa de Flores, activada després d’un terratrèmol de magnitud 7,3 localitzat al mar de Flores, a uns 112 quilòmetres al nord de l’illa homònima.

L’Agència Nacional de Gestió de Desastres d’Indonèsia (BNPB), que xifra en 7,4 la magnitud del sisme, va indicar que les aigües només van créixer uns 7 centímetres en algunes zones, tot i que prèviament el departament indonesi de meteorologia (BMKG) havia estimat el risc que arribessin fins a mig metre d’altura.

Per la seva banda, el servei geològic dels Estats Units (USGS), que registra l’activitat sísmica mundial, va xifrar la seva magnitud en 7,3 i va localitzar l’hipocentre a 18 quilòmetres de profunditat a les aigües entre les illes de Cèlebes i Flores.

La localitat més pròxima a la tremolor, que es va registrar a les 11.20 hores (03.20 GMT), és Maumere, a l’illa de Flores i situada a 112 quilòmetres al nord de l’epicentre, i amb una població d’unes 87.000 persones.

Centenars de residents van sortir corrents de casa o dels llocs de treball a la recerca de refugi en alguna zona elevada, segons s’aprecia en diversos vídeos publicats per testimonis a les xarxes socials.

El setembre del 2018, unes 4.340 persones van morir i unes 5.000 van ser donades per desaparegudes arran d’un potent terratrèmol de magnitud 7,5 que va causar un tsunami i la liqüefacció del sòl en part de l’illa de Cèlebes.

Notícies relacionades

Tres mesos després, un tsunami va deixar més de 430 morts a les poblacions costaneres de les illes de Java i Sumatra a l’esfondrar-se part del volcà Anak Krakatao, entre les dues illes, després d’una forta erupció.

Indonèsia s’assenta sobre l’anomenat Cinturó de Foc del Pacífic, una zona de gran activitat sísmica i volcànica en què cada any es registren uns 7.000 terratrèmols, la majoria moderats.