Repunt de contagis

Nova York imposa la vacuna obligatòria als treballadors del sector privat

  • De Blasio va intervenir en el programa «Morning Joe», del canal MSNBC, per donar a conèixer noves mesures restrictives 

11 March 2020, US, New York: New York City Mayor Bill de Blasio speaks during a press conference to provide updates on the city’s COVID-19 coronavirus developments at NYC Emergency Management Center. Photo: Luiz Rampelotto/ZUMA Wire/dpa

11 March 2020, US, New York: New York City Mayor Bill de Blasio speaks during a press conference to provide updates on the city’s COVID-19 coronavirus developments at NYC Emergency Management Center. Photo: Luiz Rampelotto/ZUMA Wire/dpa / Luiz Rampelotto/ZUMA Wire/dpa (Luiz Rampelotto/ZUMA Wire/dpa)

1
Es llegeix en minuts

La ciutat de Nova York ha anunciat l’obligatorietat de vacunar-se contra la Covid-19 per als treballadors del sector privat a finals de desembre, una mesura «preventiva» que no té precedent al país, segons va avançar aquest dilluns l’alcalde, Bill de Blasio, en una entrevista a la televisió.

De Blasio va intervenir en el programa «Morning Joe», del canal MSNBC, per donar a conèixer noves mesures restrictives davant la propagació del coronavirus, entre les quals destaca l’obligatorietat de vacunar-se per als treballadors del sector privat, que arriba uns mesos després que s’apliqués al sector públic.

«A Nova York hem decidit fer un atac preventiu i realment fer una cosa audaç per frenar el creixement de la Covid i els perills que ens està causant a tots. Avui anunciarem una mesura pionera a la nació», va explicar l’alcalde, que oferirà una roda de premsa més tard.

Polítiques de vacunació

L’obligatorietat de la vacuna per al sector privat entrarà en vigor el pròxim 27 de desembre, segons va dir.

De Blasio va afegir que les polítiques de vacunació de la ciutat s’actualitzaran aquell mateix dia de manera que s’exigeixin dues dosis en lloc d’una per poder entrar a l’interior dels restaurants i altres llocs, com es demanava des de l’agost passat.

Notícies relacionades

Així mateix, va anunciar que la ciutat exigirà una prova de vacunació perquè els nens entre 5 i 11 anys puguin accedir a l’interior dels restaurants, els establiments d’entreteniment i els gimnasos.

A l’entrevista, l’alcalde va mostrar la seva preocupació per la variant òmicron, sobre la qual va considerar que hi ha «transmissió comunitària» a la gran urbs, cosa que suposa «reptes addicionals» davant l’actual propagació de la variant delta en la temporada hivernal i de reunions familiars.