A Jeda

Macron es reuneix amb el controvertit príncep hereu saudita Bin Salman

El mandatari francès és dels primers dirigents a mantenir una entrevista oficial amb l’home fort saudita des de l’assassinat del dissident Jamal Khashoggi

Macron es reuneix amb el controvertit príncep hereu saudita Bin Salman

EFE

1
Es llegeix en minuts

El president francès, Emmanuel Macron, s’ha entrevistat avui a Jeda amb el príncep hereu saudita, el controvertit Mohamed bin Salman (MBS). El mandatari francès és dels pocs dirigents que ha tingut una trobada oficial amb l’hereu saudita després de l’assassinat a Istanbul del periodista dissident saudita Jamal Khashoggi, en el qual van participar agents saudites arribats de Riad.

Macron ha afirmat que ha mantingut una conversa «sense tabús» sobre els drets humans amb Bin Salman. «Les pròximes setmanes i els pròxims mesos ens permetran saber si avancem sobre aquest tema», ha dit el president francès.

Pes demogràfic

Notícies relacionades

Riad assegura que els assassins del periodista van ser agents saudites que van actuar per compte propi, tot i que un informe dels serveis secrets nord-americans acusa Bin Salman d’haver-lo «validat», una acusació que nega l’Aràbia Saudita.

Macron ha justificat la seva reunió amb el príncep hereu «perquè el diàleg amb l’Aràbia Saudita és una necessitat» pel seu «pes demogràfic, econòmic, històric i religiós». Els dos dirigents han abordat, entre altres temes, la crisi al Líban. El Govern de Beirut manté tenses relacions amb Riad.