Atropellament polèmic

Dimiteix el ministre de l’Interior portuguès després d’un accident mortal provocat pel seu vehicle oficial

La Fiscalia ha acusat el xòfer del ministre d’homicidi per negligència després de comprovar que el cotxe en el qual viatjava va superar àmpliament els límits de velocitat

Dimiteix el ministre de l’Interior portuguès després d’un accident mortal provocat pel seu vehicle oficial

ANTONIO COTRIM / EFE

1
Es llegeix en minuts
Lucas Font
Lucas Font

Corresponsal.

ver +

El ministre de l’Interior portuguès, Eduardo Cabrita, ha presentat aquest divendres la seva dimissió després que la Fiscalia hagi acusat el seu xòfer d’homicidi per negligència. Els fets van ocórrer el 18 de juny passat, quan el cotxe oficial en el qual viatjava Cabrita va atropellar mortalment un treballador en un tram en obres de l’autopista A-6. La investigació conclou que el vehicle circulava a més de 160 quilòmetres per hora –quan el límit fixat per a aquesta via era de 120 quilòmetres per hora– i que hi ha prou indicis per imputar el conductor.

El ja exministre ha pres aquesta decisió per no perjudicar el Govern ni el primer ministre, António Costa, a menys de dos mesos de les eleccions legislatives. «No puc permetre que aquest aprofitament polític absolutament intolerable sigui utilitzat per penalitzar el Govern, el primer ministre o el Partit Socialista», ha dit Cabrita en roda de premsa. Poc després, Costa ha comparegut davant els mitjans per confirmar la dimissió, tot i que ha recordat que el ministre no està afectat per l’acusació.

Altres escàndols

Notícies relacionades

«L’acusació afecta exclusivament al conductor, que té dret a la presumpció d’innocència», ha assegurat Costa, que ha insistit que ningú està per sobre de la llei i ha apel·lat a la independència de la justícia. El primer ministre ha negat haver pressionat Cabrita, malgrat que poques hores abans el ministre havia afirmat davant els mitjans que ell era «només un passatger». El representant d’Interior, no obstant, ja estava a la corda fluixa per altres escàndols, com la mort sota custòdia policial d’un ciutadà ucraïnès a l’aeroport de Lisboa. 

Cabrita va accedir al càrrec el 2017 després que el seu antecessor dimitís pels greus incendis ocorreguts aquell any a l’interior del país, que van acabar amb la vida de més d’un centenar de persones. Malgrat la dimissió, el ja exministre ha fet un balanç «positiu» dels seus quatre anys en el càrrec, destacant les bones dades de criminalitat registrades en el país en els últims anys.

Temes:

Portugal