Estats Units

Un estudiant de 15 anys mata a trets tres companys en un institut de Michigan

  • Un sospitós ha sigut detingut després del tiroteig en un centre educatiu del municipi d’Oxford

  • Hi ha vuit ferits, entre ells un professor

Un estudiant de 15 anys mata a trets tres companys en un institut de Michigan

Shutterstock

1
Es llegeix en minuts
Europa Press
EFE

Un estudiant de 15 anys va matar aquest dimarts tres companys del seu institut i vuit més han quedat ferits en un tiroteig ocorregut en aquest centre escolar de la localitat d’Oxford, a l’estat de Michigan (EUA).

El principal sospitós és un jove de 15 anys, segons ha avançat de moment el xèrif del comtat d’Oakland, Michael G. McCabe, que ha assenyalat que les tres víctimes mortals podrien ser estudiants, mentre que entre els ferits es trobaria un dels mestres del centre, l’Oxford High School. McCabe ha informat que el sospitós ha sigut detingut sense oposar resistència poc després de l’arribada de la Policia i ha apel·lat al seu dret a no declarar. Segons les autoritats, s’han recuperat entre quinze i vint casquets de bala. «De moment, creiem que ha actuat sol», ha dit.

Notícies relacionades

La resta d’estudiants i personal del centre han sigut evacuats als voltants del centre una vegada el Departament del Xèrif del Comtat d’Oakland ha assegurat l’escena per poc després permetre’ls abandonar el lloc als seus propis vehicles, segons explica la CNN. La resta d’escoles del districte han sigut tancades per motius de seguretat, tot i que, tal com han matisat les autoritats docents i l’Oficina del Xèrif, «no corren perill».

Després del succés, el president dels Estats Units, Joe Biden, ha reconegut que està «commogut» pels esdeveniments i ha traslladat el seu suport a les famílies de les víctimes. «M’he assabentat d’un tiroteig en una escola de Michigan. A mesura que coneixem tots els detalls, el meu cor està amb les famílies que suporten el dolor inimaginable de perdre un ésser estimat», ha assenyalat el mandatari en un discurs a Minnesota. A més, Biden ha afegit que, de moment, els únics detalls que coneix és que el sospitós s’ha entregat a la Policia i ha fet ús del seu dret a no reconèixer-se com l’autor del delicte, i ha entregat la seva arma. Per la seva banda, la portaveu de la Casa Blanca, Jen Psaki, ha detallat que el president ha conegut els fets a través de l’assessor de Seguretat Nacional, Jake Sullivan.