Violència

Un empresari mor tirotejat a Mèxic

  • Una altra persona va perdre també la vida juntament amb Sergio Carmona després dels trets d’homes armats

Un empresari mor tirotejat a Mèxic

EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’empresari i funcionari mexicà Sergio Carmona Angulo, vinculat a l’oficialista partit Moviment de Regeneració Nacional (Morena), va ser assassinat a trets aquest dilluns per homes armats que li van disparar quan estava en una barberia del municipi de San Pedro Garza García, de Nuevo León, va informar la Fiscalia estatal. D’acord amb la Fiscalia, l’atac va passar a les 17.14 hora local (23.14 GMT) en un negoci ubicat sobre els carrers Río Rosas i Río Manzanares, de la colònia Valle de San Pedro, el municipi més pròsper de Mèxic on viuen els destacats industrials de Monterrey. La policia va confirmar que l’home d’entre 40 i 45 anys va morir al lloc; juntament amb un altre home que no ha sigut identificat.

Sergio Carmona Ángulo, que era únic accionista i administrador de l’empresa Grup Industrial Permart, ubicada a Reynosa, Tamaulipas, havia sigut nomenat recentment administrador del Sistema d’Aigua i Clavegueram d’aquesta mateixa entitat. A més, juntament amb el seu germà Julio César, era amo de les empreses Grup Industrial Permart, Grup Industrial Joser i Consultoria Reymar, i tots dos estan vinculats amb líders de Morena a Tamaulipas i fins i tot diversos funcionaris van reconèixer que utilitzen camionetes blindades proporcionades pels germans Carmona.

Notícies relacionades

En les passades eleccions del 6 de juny, els Carmona van ser denunciats per diversos partits de l’oposició davant la Fiscalia de Tamaulipas per presumptament finançar il·legalment campanyes de candidats de Morena. D’acord amb informació del diari ‘Reforma’, Sergio Carmona i les seves empreses eren investigats per la Unitat d’Intel·ligència Financera (UIF) pels delictes de contraban d’hidrocarburs des dels Estats Units i blanqueig de diners.

El crim de l’empresari se suma a una sèrie d’esdeveniments violents que han commocionat el país, entre els quals, 10 persones assassinades que van ser penjades dijous passat en un pont de l’estat de Zacatecas, també governat per Morena. Mèxic ha registrat els dos anys més violents de la seva història en els primers dos anys del president Andrés Manuel López Obrador, amb 34.682 homicidis el 2019 i 34.557 el 2020.