Sentència polèmica

Protestes a diverses ciutats dels EUA després de l’absolució de Kyle Rittenhouse

  • Centenars de manifestants mostren la seva indignació per la sentència d’un jurat popular a Nova York, Portland i Kenosha

  • El jurat va considerar defensa pròpia els trets que el jove va disparar i que van matar dues persones en una protesta racial l’agost del 2020

Protestes a diverses ciutats dels EUA després de l’absolució de Kyle Rittenhouse

DAVID DEE DELGADO / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

L’absolució ahir divendres de l’adolescent Kyle Rittenhouse, acusat de l’assassinat de dues persones durant els disturbis que es van produir després de les protestes racials a Kenosha (Wisconsin) l’agost del 2020, ha desembocat en diverses manifestacions de repulsa pel veredicte a ciutats com Nova York, Portland o la mateixa localitat de Kenosha.

La nit del 25 d’agost d’aquell any, Rittenhouse va viatjar amb un fusell d’assalt semiautomàtic des d’Antioch, a l’estat d’Illinois, fins a Kenosha per a, va assegurar, protegir la propietat privada durant els disturbis i els saquejos en què va derivar la protesta per la mort a trets de Jacob Blake, un home negre, en mans d’un policia.

A Nova York han sigut detingudes cinc persones al barri de Queens, on s’han registrat també alguns danys materials, segons ha informat la policia. Uns 300 manifestants també es van reunir davant el Barclays Center de Brooklyn per denunciar el veredicte com un exemple de doble tracte racial en el sistema judicial nord-americà. «Tot i que Kyle Rittenhouse no ha matat una persona de raça negra, sí que ha pogut matar un fill blanc i sortir lliure», afirma un manifestant sota condició d’anonimat al ‘New York Post’.

Vestits de negre

Notícies relacionades

Les protestes s’han repetit a la ciutat de Portland, on prop de 200 persones van protagonitzar una violenta concentració davant el Centre de Justícia de la ciutat. Alguns grups de manifestants, vestits de negre de cap a peus, van trencar a pedrades les finestres d’edificis adjacents i van atacar un equip de reporters de la filial local de la cadena ABC, KATU. Almenys una persona va ser detinguda.

La ciutat de Kenosha també va ser escenari de manifestacions després de l’absolució de Rittenhouse, segons informa la filial de la CBS, la WDJT. Una dona va ser detinguda davant el jutjat del comtat per criticar el jutge d’instrucció, Bruce Schroeder, amb una pintada al terra del jutjat que resava «El jutge ha de marxar».