Crisi del coronavirus

Àustria aprova el confinament de les persones no vacunades

Les persones no vacunades i no curades de Covid-19 només podran sortir de casa seva per a les activitats essencials | El canceller austríac, Alexander Schallenberg, assegura que «el percentatge de vacunació és vergonyosament baix»

Àustria aprova el confinament de les persones no vacunades
1
Es llegeix en minuts

El Govern d’Àustria va decidir aquest diumenge posar en marxa a partir de la pròxima mitjanit noves restriccions socials exclusivament per a les persones no vacunades o no curades de Covid-19.

«La situació és seriosa. La quarta onada [de la pandèmia] ens afecta plenament. Això es deu a la variant delta [del virus] però també a la baixa quota de vacunació», va dir davant la premsa el canceller federal, el conservador Alexander Schallenberg.

Un 65% de la població adulta està vacunada a Àustria, amb què el país es troba al final de la llista entre els països de l’Europa Occidental.

A partir de dilluns les persones no vacunades i no curades de Covid-19 només podran sortir de casa per a certes activitats, com anar a la feina, a estudiar i comprar a botigues de primera necessitat.

A més, podran sortir al carrer per anar al metge, vacunar-se o fer un tomb.

No obstant, quedarà prohibit anar a botigues no essencials, restaurants, bars, gimnasos i esdeveniments culturals i esportius, entre altres.

Schallenberg ha assenyalat avui que la incidència entre les persones no vacunades a Àustria està en uns 1.700 casos per 100.000 habitants en set dies, amb una forta tendència a l’alça.

Incidència de 383 casos per 100.000 persones

383 casos per 100.000 personesMentrestant, la incidència entre les persones vacunades se situa en els 383 casos per 100.000 persones, amb tendència a la baixa, va afegir el canceller federal.

Per això, va afegir Schallenberg, el Govern ha de protegir les persones no vacunades ni curades, per reduir així els contactes socials entre tots els sectors de la població.

«El percentatge de vacunació és vergonyosament baix i sense apujar-lo no podrem sortir d’aquest cercle viciós [de la pandèmia]», va assenyalar el canceller austríac.

Notícies relacionades

Les mesures anunciades avui seran controlades per la policia austríaca de forma aleatòria, amb multes per incompliment de fins a 500 euros per als particulars i de fins a 3.600 euros per als establiments que no compleixen les normes.

La norma serà adoptada aquesta nit pel Parlament austríac per a un període inicial de deu dies (fins al 24 de novembre), amb l’opció de ser estesa, el que requerirà una nova votació parlamentària.