Un cotxe bomba mata una periodista iemenita quan anava a donar a llum

Un cotxe bomba mata una periodista iemenita quan anava a donar a llum

REUTERS

1
Es llegeix en minuts

Una periodista iemenita que es dirigia a l’hospital per donar a llum va morir dimarts a Aden en un atemptat amb cotxe bomba, va indicar un responsable de seguretat. La bomba va ser col·locada al vehicle del seu marit, Mahmud al-Atmi, també periodista, que la conduïa a l’hospital, va indicar un responsable del Govern, i que va resultar ferit. «La bomba va esclatar quan el periodista Mahmud al-Atmi portava la seva dona Racha Abdala a l’hospital per donar a llum», va dir a l’AFP el responsable, que va demanar no ser anomenat.

La periodista, embarassada de nou mesos, tenia 27 anys. Els dos reporters treballaven amb diversos mitjans locals i àrabs. La parella ja tenia un fill de dos anys.

L’atac que es va produir a Aden, segona ciutat del Iemen i seu temporal del Govern, no ha sigut encara reivindicat. No obstant, Atmi en va culpar els rebels houthis, que lluiten contra el Govern des del 2014. «Buscaven la direcció de casa meva», va dir el periodista a l’AFP.

Notícies relacionades

Aden ha sigut colpejat per diversos atemptats atribuïts pel Govern als rebels houthis o reivindicats pel grup gihadista Estat Islàmic. El 30 d’octubre, almenys 12 civils, inclosos nens, van morir en un atemptat amb cotxe bomba a prop de l’aeroport d’Aden.

El Iemen està immers en una guerra entre les forces progovernamentals i els houthis, rebels que controlen gran part del nord del país, inclosa la capital Sanà, des del 2014. Els houthis compten amb el recolzament polític de l’Iran, mentre que el Govern té el suport militar d’una coalició liderada per l’Aràbia Saudita, veí del Iemen i gran rival de Teheran.

Temes:

Iemen